Acomiadaments encoberts i precarietat laboral al Consorci per a la Normalització Lingüística

L’Assemblea de Treballadors del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) contra la Precarietat vol denunciar la mala gestió d’aquesta empresa pública, que depèn directament de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Des de fa anys, la política de gestió del CPNL s’ha basat en la contractació temporal dels professors de català.

Recentment, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona (CNLB) ha fet indefinits, no fixos, aquells empleats que havien adquirit el dret a un contracte fix establert per l’Estatut dels Treballadors. D’altra banda, ha decidit no contractar més aquells treballadors que estaven a punt d’adquirir-lo. Paral·lelament a aquests acomiadaments encoberts, s’ha començat a contractar personal nou sense respectar la Borsa de Treball per ordre d’antiguitat existent.

Tots aquests fets posen de manifest la mala gestió i la falta de transparència d’una empresa pública que vulnera els drets dels seus treballadors i fomenta la precarietat laboral en la nostra societat.

L’Assemblea de Treballadors confia que amb el recent nomenament d’Yvonne Griley, nova directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, es produeixi una millora en les condicions de treball, es respecti la Borsa de Treball existent i es reincorporin tots els treballadors acomiadats a Barcelona i a la resta de centres de Catalunya.

Assemblea de Treballadors del CPNL contra la Precarietat

Barcelona, 8 de febrer de 2011

Quant a Assemblea de Treballadors del CPNL contra la Precarietat

L'Assemblea de Treballadors del CPNL contra la Precarietat va néixer el passat 4 de febrer arran de la necessitat de dignificar la situació laboral dels treballadors del CPNL. Volem una institució pública digna, oberta i transparent. Perquè per molt que ens diguin, nosaltres creiem que EL CATALÀ NO ESTÀ EN CRISI. Sí que ho estan, potser, les formes de gestió d'algunes institucions públiques. L'Assemblea es reuneix cada divendres i té previst engegar un seguit de mobilitzacions pròximanent.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s